Team 1: twee studenten uit India

Ik ben erg geïnteresseerd in dit project omdat ik uit een dichtbevolkt land India kom. Het verschil in luchtkwaliteit tussen mijn hoofdstad New Delhi en Groningen is immens. En nu weet ik wat goede lucht is. Na mijn eerste voetstappen in Nederland merkte ik het gelijk: ademde frisse lucht, voelde me beter en mijn huid voelde veel schoner omdat er minder verontreiniging is. Daarom doe ik graag mee aan dit project: inzicht krijgen in de lucht om ons heen, inzicht krijgen in de dagelijkse gevolgen voor de gezondheid. Hopelijk kan ik met deze kennis een bijdrage leveren aan een betere luchtkwaliteit in landen met een grote luchtverontreiniging.

Adithya Mohan

Ik ben een master student energie en milieu. Tijdens mijn opleiding kwam ik aanraking met het onderwerp fijnstof: fijnstof in de atmosfeer maar ook de invloed van fijnstof op de mens. Graag wil ik meer leren over sensoren en het fotograferen van stofdeeltjes met geavanceerde microscopen. Dit project helpt me daarbij.

We weten dat de lucht in de stad niet altijd schoon is. In mijn India nog veel erger dan in Nederland. New Delhi is vies en smerig en India is helaas een van de meest vervuilde regio’s van de wereld. In Nederland gelukkig niet, zo heb ik zelf ervaren.

Naveen Mahesh Kumar